Jak se štípe pazourek Tisk
Napsal uživatel Petr Klier   
Studenti 1. ročníku i primy si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak tvrdý "chleba" jedli naši praprapředkové. Pokusili jsme se společně z pazourkových valounů naštípat cosi, co by alespoň vzdáleně připomínalo pravěké nástroje. A uspělli jsme. Sice jsme u všech odštěpků nedokázali přesně určit, jaké využití by mohly mít, ale to bylo určitě pouhým nedostatkem fantazie, práce rukou byla bezvadná. Prváci se trochu ostýchali (byť se našli dva, kteří by svou prací s kamenem určitě zanedlouho mohli konkurovat i kterémukoli štípači rodu homo), zato primáni se vrhli do opracovávání pazurkových pecek s opravdovou vervou a každý si otestoval sílu svého úderu i jeho přesnost. Ostrost svých nástrojů pak studenti zkoušeli buď na vlastním těle, na listech papíru, na plastových lahvích a podobně. Hodinu jsme všichni opouštěli zkrvavení (ne moc), ale spokojení s nově nabytými dovednostmi.